Busquets: “Hem apostat per un govern que estigui amb l’escola”

La Llei de consells escolars garantirà la participació de la comunitat educativa

MÉS per Mallorca ha votat al Parlament a favor del projecte de llei de modificació del Consell Escolar “perquè sabem que l’educació no la fan els governs en solitari, perquè hem apostat per un govern que estigui amb l’escola, perquè hem esborrat uns gestors que governaren en contra de l’escola, perquè hem esborrat 4 anys de malson per a l’educació”, ha assenyalat la diputada Bel Busquets.

La formació ecosobiranista dóna suport a que el Consell Escolar sigui el vertader Parlament Educatiu de les Illes Balears; perquè creu en la comunitat educativa. “Cal comptar amb els agents educatius per dur endavant la política que en educació necessiten les nostres escoles”, assegura Busquets.

El Decret Llei 5/2012 va servir d’excusa per ofegar els serveis públics i la comunitat educativa amb retallades en les retribucions dels treballadors, augment de les ratios i augment de les jornades, que provocaren l’acomiadament de més de 1000 professors, retallades a les ajudes a famílies amb menors o persones discapacitades a càrrec, etc. Amb l’excusa de reduir el dèficit, s’aplicaren retallades en drets i retallades democràtiques,

El projecte de llei retorna a la llei de Consells Escolars de l’any 2001, amb l’augment de 14 persones més que representen la comunitat educativa: Més representants del professorat i de l’alumnat, més organitzacions sindicals, més representants del personal administratiu i de serveis, més representants de les famílies i més persones de reconegut prestigi.
I el compromís amb aquesta modificació, i el compromís per la participació, ve acompanyat d’un increment pressupostari, del 38%, en la partida dedicada a la gestió del Consell Escolar.
Així, “avui tornam a un Consell Escolar més participatiu i més representatiu de la comunitat educativa, que ha de ser la vertadera protagonista del canvi en la política educativa de les nostres illes”, comenta la diputada de MÉS per Mallorca, qui apunta a altres canvis que possibilitin encara una major autonomia en el funcionament del mateix Consell Escolar.