Busquets: "El consens de la llei LGTBI garantirà la seva perdurabilitat"

Demà s’aprova al ple la llei LGTBIfòbia i el retorn de la dignitat de ciutat amb el topònim de Palma


El ple del Parlament de demà dimarts, 16 de maig aprovarà definitivament la Llei contra la LGTBIfòbia. Cal remarcar que és d’una demanda d’un col·lectiu però que es tracta d’una normativa que beneficia a tota la societat, ja que eradica qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat, el que vol dir que totes les persones gaudiran d’una societat més justa. "Aquesta llei és molt important perquè massa vegades la societat va per davant dels legisladors", ha afirmat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, qui també ha destacat la feina feta per tots els grups per aconseguir un text de consens. "En concret, és una llei que té 79 esmenes presentades de les quals se n’han aprovat 52. Això, li donarà un recorregut més llarg, garantint amb aquest consens la seva perdurabilitat", ha assenyalat Busquets.

Palma és Palma

També la sessió de demà tancarà un dels desgavells del PP durant la passada legislatura. El ple aprovarà canvi de nom de la ciutat, retornant al topònim històric de Palma amb l’objectiu de respectar i de fer valdre la rigorositat històrica i científica. La portaveu també ha recordat que, fins i tot, en el redactat dels Decrets de Nova Planta -que varen ser un intent de fulminar la cultura i la llengua pròpia de les nostres illes-, es parlava de Palma. La Universitat, com òrgan de referència en l’àmbit de la toponímia, també recolza el canvi que s’aprovarà demà al Parlament.Una suma guanyadora

D’altra banda a les preguntes dels periodistes, el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha destacat que el projecte de confluència que es va aprovar divendres per l’Assemblea de MÉS, està fet per sumar i que ha generat nerviosisme dintre de les files populars. Aquest projecte comú congregarà tres formacions i es pot convertir en la llista per al canvi més votada a les nostres illes. "Serà una llista de País on MÉS no estarà diluït, defensarem el dret a decidir allà a on i siguem. No té sentit parlar d’una candidatura sobiranista sense el principal partit del sobiranisme que és MÉS" ha remarcat Abril.