Biel Barceló: «Puigdemont ha fet un gest per obrir el diàleg. Aplicar el 155 seria una animalada»

El vicepresident del Govern considera que Rajoy també hauria de fer un gest a favor del diàleg, amb mediació internacional si és necessari: «una bona solució seria arribar a un referèndum pactat que permetés exercir de manera democràtica i pacífica el dret d’autodeterminació»


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha valorat la compareixença d’ahir del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, com «un gest per obrir el diàleg que tothom reclama». Ha explicat: «Va quedar clar que es va fer una declaració d’independència que després es va suspendre, per tal d’afavorir el diàleg». Barceló ha valorat aquest fet positivament, com un esforç per arribar a una solució política pactada amb el Govern espanyol i amb reconeixement de la comunitat internacional.

El vicepresident ha apuntat que, després del gest del president Puigdemont, «el més raonable és que el Govern espanyol també fes un gest», per la qual cosa ha fet una crida al diàleg, i ha instat el president Mariano Rajoy a acceptar la mediació internacional.

Així mateix, Barceló ha afirmat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola (que permet al Govern de l’Estat intervenir les comunitats autònomes) seria «una animalada», i provocaria «un cristo» de conseqüències imprevistes: «de cap de les maneres Rajoy ho ha de fer». També ha considerat que seria molt greu que el PSOE hi acabàs donant suport.

El vicepresident del Govern i diputat de MÉS per Mallorca ha considerat que una «bona solució» possible a la situació actual seria «arribar a un referèndum pactat» que permetés exercir de manera democràtica i pacífica el dret d’autodeterminació de Catalunya.