Biel Barceló: “Invertirem les prioritats, revertirem les retallades i apostarem pels serveis públics”

MÉS per Mallorca posa un llaç verd simbòlic per fermar les tisores de les retallades i que no n’hi hagi més

Acabar el Palau de Congressos ha costat 120 milions, els mateixos que el PP ha retallat en educació: “Nosaltres hauríem rescatat l’educació, no el Palau de Congressos”


Els candidats de MÉS a la Presidència del Govern, Biel Barceló, i a l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera i Neus Truyol, han escenificat avui el compromís de la formació amb l’estat del benestar i amb l’aposta per uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Els tres candidats han mostrat com un llaç verd de MÉS fermava les tisores de les retallades i s’han compromès que el nou Govern de canvi deixarà d’aplicar retallades i revertirà aquelles que ha imposat el Govern del PP.

MÉS per Mallorca ha ofert aquesta roda de premsa davant el centre de salut Emili Darder, al polígon de Llevant: “Les barriades populars, com aquesta, en què viu gent amb pocs recursos, han patit doblement la crisi: la crisi econòmica i les retallades del Govern del PP”, ha explicat Biel Barceló.

El candidat de MÉS ha recordat que els primers anys de legislatura el PP va imposar retallades en educació, salut i serveis socials, que s’han mantingut malgrat que el discurs oficial del PP és que “ja estam sortint de la crisi”. Biel Barceló s’ha demanat: “Com s’explica que, segons el PP, estiguem sortint de la crisi, i el Govern mantingui les retallades?”. El candidat de MÉS ha recordat algunes de les retallades que el Govern del PP manté:

-  1.350 professionals de la sanitat pública segueixen acomiadats
-  La llista d’espera per intervencions quirúrgiques han passat de 51 a 114 dies
-  Els centres de salut segueixen tancats els horabaixes
-  18.000 ciutadans continuen sense targeta sanitària
-  Segueixen cobrant taxes per la targeta sanitària i pels medicaments
-  Hi ha, de mitjana anual, 70 llits tancats i 7 quiròfans tancats als hospitals públics
-  No es cobreixen les baixes per incapacitat temporal de mestres i professors (inferiors a 30 dies)
-  No han baixat les ràtios d’alumnes per aula
-  Els programes d’atenció a la diversitat continuen suprimits
-  Les beques de menjador no s’han recuperat
-  Més de 1.000 docents han estat acomiadats al llarg de la legislatura
-  Es manté la reducció d’un 15% de la prestació per dependència
-  Els nous beneficiaris de la llei de dependència han passat de més de 12.000 (legislatura 2007-2011) als 3.000 (2011-2015)
-  Front a les 1.300 places a residències i centres de dia creades durant la legislatura 2007-2011, només se’n crearan 300 el 2015

Biel Barceló ha afirmat que el Govern de canvi canviarà aquesta situació: “La propera serà la legislatura del Govern que garantirà els serveis públics: sanitat, educació, serveis socials; i apostarà per la prosperitat compartida”.

Per aconseguir-ho, Barceló es proposa, en primer lloc, “invertir les prioritats”. Posa com a exemple els 120 milions d’euros gastats en acabar el Palau de Congressos, que equivalen aproximadament als 120 milions de les retallades en educació: “Nosaltres hauríem rescatat l’educació, no el Palau de Congressos”.

En segon lloc, el candidat de MÉS afirma que el nou Govern ha de tenir com a prioritat la millora del finançament autonòmic perquè una part dels 3.000 milions d’euros dels imposts dels ciutadans de Balears que cada any van a Madrid i no tornin puguin ser destinats a finançar els serveis públics de Balears.

En tercer lloc, Biel Barceló proposa reformar la fiscalitat per fer-la més progressiva: que pagui més qui més té (modificar els trams alts IRPF, etc); i per aplicar una fiscalitat mediambiental: que pagui qui contamina més (impost a grans empreses contaminants).