Bel Busquets visita la nova estació de busos del Port de Pollença, finançada amb ITS, per reduir la pressió de cotxes a la península de Formentor

El Govern ha invertit part de l’aportació dels visitants al fons de l’Impost de Turisme en una infraestructura que fomenta l’ús del transport públic i també protegeix un espai tan vulnerable com la península de Formentor, abans amb una gran pressió de cotxes.

Durant la visita, la vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha destacat que la nova estació d’autobusos és un exemple de com el Govern inverteix els recursos que genera el turisme a millorar la mobilitat i la conservació del territori. Segons Busquets, l’aposta d’aquesta nova infraestructura és fomentar l’ús del transport públic i, alhora, millorar la sostenibilitat ambiental i del territori, per tenir espais naturals ben conservats i sense la pressió dels cotxes.

La coordinació institucional entre el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Pollença i el Govern de les Illes Balears ha estat clau per fer possible implantar un nou model d’accés als espais més valuosos de les nostres Illes, com Formentor, en transport públic.

Aquesta nova infraestructura servirà com a punt d’intermodalitat, de manera que s’hi pugui deixar el cotxe per desplaçar-se, en transport públic, a Formentor i a distints punts de la serra de Tramuntana.

Es tracta d’un projecte conjunt entre el Govern i l’Ajuntament de Pollença i que ha estat finançat pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016, com a part d’un projecte global d’accessos a platges i espais naturals. El cost de les obres ha estat de 303.135,62 euros (IVA inclòs). L’Ajuntament de Pollença ha aportat el 9,525 % de l’import final.

La nova estació, ubicada al carrer de la Tramuntana, és capçalera de les actuals línies Pollença – Inca – Palma i Alcúdia – Can Picafort– zona de Llevant. A més a més, la nova parada és punt d’enllaç de les badies d’Alcúdia i Pollença amb la serra de Tramuntana (L354, Can Picafort-Port de Sóller; L355, Can Picafort-sa Calobra) i serà el punt d’enllaç amb la península de Formentor (L353, Can Picafort-Formentor).

Aquest conjunt de parades substitueix la parada del carrer de Roger de Flor. La nova ubicació permet reduir temps de trajecte i minimitzar les afeccions a la zona urbana.