Bel Busquets incrementa i modernitza les convocatòries de subvencions de Cultura per a entitats

Per primera vegada són per concurrència no competitiva, preveuen bestretes i incorporen mecanismes per a poder arribar a més projectes

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, s’han reunit avui capvespre amb representants d’entitats que organitzen esdeveniments culturals com ara festivals de música, fires, mostres i certàmens i han explicat les principals novetats a les convocatòries de subvencions que, amb procediments més moderns, fan que tant la tramitació com l’adjudicació siguin més àgils i eficients.

Durant la trobada, Busquets ha agraït la tasca que fan les entitats i ha reiterat el compromís amb les associacions i la voluntat de tenir la mà estesa per fer feina conjunta i assegurar que els esdeveniments culturals siguin accessibles a tothom i n’hi hagi arreu de Mallorca.

D’altra banda, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha anunciat que les subvencions es publicaran el pròxim dijous (27 de febrer) al BOIB i que el termini per a presentar les sol·licituds començarà dia 13 de març perquè la convocatòria preveu que el termini s’inicia el primer dia hàbil següent a què hagin transcorregut 15 dies naturals des de la publicació al BOIB.

Un dels canvis més significatius a les convocatòries de subvencions per a entitats és que el procediment de concessió és de concurrència no competitiva, sempre que s’arribi a la puntuació mínima exigida. "Trobam que les entitats no han de competir entre elles i el nostre objectiu és contribuir a un teixit associatiu fort", ha afegit Pastor, qui també ha explicat que les resolucions de concessió o denegació de les sol·licituds presentades es tramitaran a mesura que es vagin rebent i resolent fins al límit màxim d’exhaurir el crèdit previst per aquesta convocatòria. Segons Pastor, així es "premia d’alguna manera aquelles entitats que presenten tota la documentació correctament des del principi perquè tot d’una que es revisi i s’aprovi es podrà concedir i ordenar el pagament".

A més, la directora insular ha explicat que aquesta vegada hi ha un percentatge màxim subvencionable per cada projecte "amb l’objectiu que les ajudes arribin al màxim possible d’entitats, també a les petites". Pastor també ha detallat que com a novetat, enguany "qui ho necessiti podrà demanar un avançament del pagament de part de la subvenció si els esdeveniments encara no han tengut lloc".