Bel Busquets: "Entenem la cultura com un dret que, a més, contribueix a una societat més cohesionada, lliure i rica"

El Consell activa un paquet extraordinari d’ajuts directes al sector cultural

La setmana que ve ja es podran sol·licitar les primeres ajudes extraordinàries per al sector cultural que té previst convocar el Consell de Mallorca. Així ho ha anunciat avui la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets qui ha recordat que el sector econòmic de la cultura ha estat especialment afectat i, per això ha dit, "afegim més recursos en forma d’ajuts directes, tant per pal·liar els efectes de les mesures per frenar els contagis com per impulsar la reactivació".

En aquest context, la vicepresidenta Busquets ha remarcat que el Consell ha estat i estarà devora el sector cultural per molts de motius: "perquè és un sector econòmic que sosté moltes famílies i perquè crec que tenim el deure d’impulsar polítiques amb l’objectiu de garantir l’accés de tota la ciutadania a la cultura, perquè l’entenem com un dret que, a més, contribueix a una societat més cohesionada, lliure i rica".

Segons Busquets, la primera convocatòria, dotada amb 400.000 euros i ampliable a 500.000, es publicarà previsiblement en el BOIB dimarts i, pròximament, se’n convocarà una segona, en aquest cas, per a sales d’exhibició en directe, dotada amb 250.000 euros. Està previst que, a partir de dimecres que ve, les empreses, autònoms i entitats del sector cultural de Mallorca puguin sol·licitar les ajudes extraordinàries del Consell per pal·liar els efectes de la pandèmia, que oscil·laran entre els 1.000 i els 6.000 euros, en funció del nombre de treballadors. El termini de sol·licituds acaba el 15 d’abril. Aquests ajuts se sumen a les subvencions ordinàries que la Direcció Insular de Cultura convoca anualment per a empreses, entitats i ajuntaments, que redunden en creació, programació i contractacions d’espectacles, i que enguany ascendeixen a 3.670.000 euros.