Bel Busquets convida els ajuntaments de Mallorca a programar per rellançar el sector cultural


La vicepresidenta del Consell de Mallorca Bel Busquets s’ha reunit amb els regidors responsables de les àrees de Cultura, Patrimoni, Política Lingüística i Biblioteques dels ajuntaments de Mallorca. La principal petició que els ha fet Busquets ha estat que programin activitats culturals en la mesura que ho permetin les restriccions sanitàries. Així la vicepresidenta ha traslladat la demanda principal que ha fet el sector cultural en les diferents reunions que ha mantingut amb l’equip del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

Segons Busquets “la millora de la situació sanitària i l’arribada de la primavera que permet fer actes exteriors convida als ajuntaments a rellançar la programació cultural que s’havia aturat els darrers mesos”. També ha afegit que “la cultura és un sector econòmic del qual viuen centenars de treballadors i a la vegada dinamitza socialment les nostres viles i ciutats fent arribar la cultura a cada racó de Mallorca”.

Per tal d’acompanyar els ajuntaments en aquesta rellançament de la programació cultural , diversos membres de l’equip del Departament de Cultura varen exposar les diferents eines de col·laboració que existeixen. La directora insular de Cultura Maria Pastor va fer referència a les línies de subvenció per activitats culturals com per exemple el CACIM, la directora insular de Patrimoni Kika Coll va fer referència a les ajudes en recerca i manteniment de jaciments arqueològics i el director del Teatre Principal de Palma Josep Ramon Cerdà va oferir les coproduccions que han fet enguany amb condicions avantatjoses per als espais escènics municipals.

Coincidint amb la setmana de la diada de Sant Jordi, s’ha celebrat aquesta tercera trobada entre ajuntaments i Consell de Mallorca per coordinar polítiques en l’àmbit cultural. Els assistents varen poder exposar demandes, dubtes i peticions als responsables de la institució insular.