Bauzá viatja a Roma en temps d’austeritat i retallades

David Abril qüestiona que el president i altres autoritats del país viatgin al Vaticà per participar en actes religiosos, i no civils, en pro de la canonització de Ramon Llull


El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha qüestionat el viatge institucional encapçalat pel president Bauzá a Roma, on ha participat de diferents actes religiosos que acabaran amb una audiència amb el Papa Francesc, per tal de demanar la canonització de Ramon Llull.

Per a Abril, “el Govern no sols no separa el que és el vessant religiós de Ramon Llull de la seva aportació cultural i intel·lectual (de la qual reneguen), sinó que s’apunta a un viatge fastuós, en temps de pretesa austeritat. Però en canvi, el Govern va sortir del consorci de l’Institut Ramon Llull, que és on realment té qualque sentit ser-hi”.

Per al Grup MÉS, no deixa de cridar l’atenció que Bauzá i els seus s’atreveixen a fer aquest viatge el mateix dia que l’informe de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN) assenyala que l’AROPE (risc de pobresa i exclusió) es situa a les Illes en el 27,8% en el període 2009-2013, per damunt de la mitjana espanyola, i que aquest factor no ha deixat de créixer (...).

Abril ha demanat amb diferents iniciatives parlamentàries al Govern que expliqui i raoni el perquè d’un viatge amb una finalitat purament religiosa, i ha sol·licitat còpia de totes les factures i despeses associades a aquest viatge.