Barceló: “Una "qüestió d’Estat per construir país i construir futur"

El Pla d’Infraestructures Educatives preveu una inversió de 100 milions d’euros per a les primeres actuacions


MÉS per Mallorca valora molt positivament la presentació del nou pla d’infraestructures educatives. Un esforç que feia massa temps que estava pendent, tal com recorda Bel Busquets. "Des del primer Pacte de progrés, quan Damià Pons va ser conseller entre el 1999 i el 2003 no s’havia fet cap altre Pla d’Infraestructures educatives. És important saber com tenim els nostres centres, quines necessitats hi ha i poder sobretot planificar quines infraestructures que són adients", ha assenyalat la portaveu ecosobiranista.

El compromís de MÉS per Mallorca, i també dels partits que firmaren el #AcordsPelCanvi amb l’educació és ferm. A la legislatura anterior es varen dedicar 12 milions d’euros en quatre anys, en el que du el de legislatura el Govern del Canvi ja s’ha dedicat 20 milions.

"On abans hi havia barreres arquitectòniques, ara tindrem edificis accessibles, on teníem centres abandonats i sense manteniment, ara tindrem edificis segurs per famílies, per als docents i per a l’alumnat, i on teníem alumnes a naus modulars d’aquí al 2013 tindrem, nous centres educatius o centres ampliats en les seves línies", ha declarat Busquets.

A la presentació del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-23, el vicepresident Biel Barceló i el conseller d’Educació Martí March han destacat que l’objectiu del pla és que Balears tengui uns centres educatius "dignes i segurs".

El pla preveu una inversió de 100 milions d’euros per a les primeres actuacions. Aquesta legislatura se’n pagaran 64, mentre que la resta s’haurà d’abonar durant les següents. A Barceló ha remarcat "L’aposta claríssima del govern per prioritzar els serveis a la ciutadania", entre els quals hi ha l’educació, un tema que per l’actual executiu és una "qüestió d’Estat per construir país i construir futur".