Noranta millores al transport públic a l’hora d’accedir als paratges emblemàtics de l’illa

S’invertiran 1,2 milions de l’impost de turisme sostenible en noranta actuacions per fomentar l’ús del transport públic a l’hora de visitar els espais naturals i les platges d’interès de l’illa

El nou Pla de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca té l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic a l’hora de visitar els espais naturals i les platges d’especial interès de Mallorca.

"Amb aquesta mesura reduirem de manera notable la pressió dels vehicles privats en zones que són especialment sensibles. Cal destacar que el pla és finançat per l’impost del turisme sostenible, que ja s’ha convertit en una eina bàsica per a la conservació dels nostres recursos", ha explicat el vicepresident del Govern, Biel Barceló.

Les principals àrees d’actuació seran la serra de Tramuntana, la península de Formentor, la finca de Son Real, Cala Varques i el Parc Natural de Mondragó. Entre les obres previstes destaquen la construcció de noves parades, actuacions de senyalització viària a la xarxa de camins i carreteres i la creació d’aparcaments per a cotxes fora de les zones protegides.

La voluntat de MÉS per Mallorca és que el transport públic sigui la primera opció de la gent, ja que és clau per al desenvolupament social i mediambiental de les nostres illes. "Els avantatges de fomentar i aplicar mesures per garantir un transport públic de qualitat són evidents. Per això hem apostat per donar un servei eficient i que sigui útil a la ciutadania", ha explicar Barceló.