BALDOVÍ POSA EL SEU ESCÓ EN EL CONGRÉS A LA DISPOSICIÓ DE MÉS I LES ILLES BALEARS

Compromís presentarà una esmena als PGE per aconseguir més finançament pel transport públic de Mallorca


El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha defensat avui l’aliança estratègica que la seva formació manté amb MÉS per Mallorca. Una aliança, ha dit, "lleial i no de conveniència”. De fet, Baldoví ha assenyalat que "mentre arriba la veu de les Balears al Congrés, Compromís es posa a la disposició dels interessos de MÉS però sobretot dels ciutadans de les Illes". En aquest context, el diputat valencià, qui ha comparegut de manera telemàtica una roda de premsa juntament amb el coordinador de MÉS Antoni Noguera, ha insistit en la importància de ser-hi presents a Madrid "on un diputat, a vegades, resulta imprescindible".

En aquest mateix sentit, Noguera ha incidit en què "s’ha demostrat que el vot útil ha resultat ser el més inútil. Des dels diputats Balears del PP fins als de PODEM han demostrat mostrat la nul·la influència. Any rere any Balears continua a la cua en inversió, s’incompleix el REB i no s’escolta la nostra veu".

Davant aquest escenari, Baldoví presentarà una esmena encaminada a què els Pressupostos Generals de l’Estat incloguin una partida pressupostària destinada al transport públic de Mallorca. Aquests Fons, ha assegurat, s’han de repartir d’una manera més justa i no com fins ara que s’han destinat bàsicament a Madrid i Barcelona". L’esmena, segons Antoni Noguera, "ha de pal·liar una situació que es va repetint des de fa massa anys". D’acord amb Noguera, "Sent una illa visitada per més de 15 milions de turistes, el transport públic juga un paper Claus, més si ens movem en paràmetres de sostenibilitat". Aquesta mateixa esmena també arribarà al Senat via Vicenç Vidal.