Balboa: "Som les veus que planten cara al retrocés amb propostes per al present i per al futur"

Veus Progressistes serà la coalició amb què MÉS, Esquerra Republicana i Ara Eivissa es presentaran a les generals


"Som la veu de Mallorca, la de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. Som les veus que parlen de progrés". Són les paraules amb què el candidat de Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha presentat la coalició que es presentarà a les eleccions generals. "Som les veus que planten cara al retrocés amb propostes per al present i per al futur", ha assegurat Balboa, qui ha explicat que la candidatura representa no només la pluralitat de les quatre illes, sinó l’esquerra transformadora, l’ecologisme, el feminisme i, "en definitiva, el progrés".

Guillem Balboa, juntament amb Patrícia Font, Arnau Mañas i Mateu Xurí, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa les prioritats de Veus Progressistes de cara a les eleccions generals. El cap de llista ha subratllat la necessitat que Madrid compti de nou amb un bloc progressista majoritari, "que frenin l’extrema dreta i el retrocés que suposarien per a la nostra societat, un retrocés que no ens podem permetre".

"És el nostre moment, estam convençuts. Els sobiranistes, feministes i progressistes illencs serem decisius a Madrid", ha destacat. Davant el discurs de l’odi i de la por, "hem de ser valents" i, en paraules de Balboa, la millor manera de fer-ho és duent el model dels Acords pel Canvi a Madrid, on el diàleg, la capacitat de transformació i el servei a l’interès general siguin els pilars que regeixin les polítiques públiques.

La número dos al Congrés, Patrícia Font, ha incidit en la necessitat d’una candidatura com la de Veus Progressistes per les Balears, "ja que ens presentam sense dependències externes i som la garantia que els compromisos que vam assolir amb la ciutadania no només siguin escoltats sinó complits".

Per la seva banda, Arnau Mañas, d’Ara Eivissa, ha recordat que és al Congrés on s’acaben decidint assumptes cabdals per a les illes, com la prohibició de les prospeccions petrolíferes o la garantia de l’accés a l’habitatge. "És prioritat màxima poder garantir aquest dret a les nostres illes, que depèn de molts factors que necessitam regular, com el límit als preus del lloguer", ha subratllat.

Mateu Matas ’Xurí’, d’Esquerra Republicana ha remarcat la necessitat de traslladar la "contundència i capacitat transformadora" que aporta una coalició d’esquerres sobiranistes i autocentrades. "No va d’escons, va d’aconseguir una majoria d’esquerres transformadora que ens permeti fer canvis profunds en el nostre sistema polític", ha explicat.