Balboa: “Som l’esperança davant la por”

Guillem Balboa és elegit candidat al Congrés i Rosa Cursach candidata al Senat pels militants de MÉS per Mallorca

Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca i número dos a la llista al Consell, serà el candidat de la formació ecosobiranista a les Eleccions Generals del proper 28 d’abril. “Som l’esperança davant la por. El futur davant el retrocés. Som l’esquerra transformadora i venim a defensar els interessos de tots els ciutadans de les Illes”, ha assegurat el ja oficialment candidat al Congrés. L’elecció l’han presa el centenar d’assistents a l’assemblea convocada pel partit avui dissabte, al casal Joan Alcover.

“Assumesc aquest encàrrec amb orgull i determinació, sabent que represent el projecte polític que més i millor pot entendre, sintetitzar i abanderar la riquesa, la complexitat, la diversitat i l’oportunitat de la Mallorca del segle XXI”, ha dit Balboa. “Represent el projecte polític que ha fet possible retornar la targeta sanitària a totes les persones que resideixen a les illes, una taxa turística per compensar l’impacte de les masses, obrir fosses per tancar ferides, la renda social i lleis pioneres com la de residus o la de canvi climàtic. I aquest és el mateix projecte que a partir del 28 d’abril serà a Madrid”.

Per la seva part, Rosa Cursach, directora de l’Institut Balear de la Dona, és l’opció triada per la formació ecosobiranista per encapçalar la llista del Senat. “Com a partit, podrem aprendre moltes coses del moviment feminista actual. D’una banda la capacitat d’arribar a consensos en tots els vessants, i d’altra, la seva perseverança: fa 4 anys només érem 400 omplint els carrers i avui som 20.000”, ha explicat Cursach.

A l’assemblea també hi varen participar Miquel Ensenyat i Fina Santiago, tàndem al Parlament, Antoni Noguera i Neus Truyol, tàndem a l’Ajuntament de Palma i Bel Busquets, candidata al Consell. Tots varen voler donar el seu suport a Balboa en el seu camí cap al Congrés.