Balboa: "Seguirem ferms fins que veiem circular el tramvia"

Des de MÉS per Mallorca celebren l’anunci de Foment de fer un tramvia i de connectar l’aeroport amb tren. Els ecosobiranistes asseguren que la següent fita irrenunciable és el tren de Llevant


MÉS per Mallorca ha celebrat l’anunci de Foment de dur a terme un conveni ferroviari amb les Illes Balears, que significarà una inversió de 600 milions d’euros. "Si s’aconsegueix aquest compromís, és gràcies a la presència i insistència de MÉS al Govern, i també al lideratge d’Antoni Noguera des de l’Ajuntament de Palma", ha declarat Guillem Balboa.

Entre les accions que es duran a terme destaquen la posada en marxa d’un tramvia a Palma i una connexió ferroviària de la capital de Mallorca amb l’aeroport de Son Sant Joan. "Les propostes no han de quedar en promeses incomplertes. MÉS per Mallorca ha reclamat fer un tramvia a Palma, i amb el projecte de connectar amb tren l’aeroport s’han de materialitzar prest. No pot ser que es torni a repetir la dinàmica d’anys que ha duit l’estat espanyol, fent promeses en transport públic que després no arriben a ser una realitat", ha assenyalat el coordinador de MÉS per Mallorca, qui ha deixat clar que la formació ecosobiranista estarà vigilant per no permetre que aquest anunci acabi amb una nova desil·lusió per als ciutadans de les Illes Balears. "Nosaltres sempre hem defensat el transport públic, ja que contribueix a oferir una major qualitat de vida als seus usuaris i també al territori, ja que es redueix la contaminació de tot tipus i contribueix a la sostenibilitat de les Illes", ha assegurat Balboa.

Alhora, des de MÉS per Mallorca es continuarà reclamant la necessitat de dur a terme el tren de Llevant. Aquesta la línia ferroviària Manacor-Artà-Cala Rajada és reivindicada de manera unànime per tota la ciutadania dels pobles de la comarca de Llevant i per tots els representants polítics d’aquests municipis.

"Aquest conveni anunciat serà una passa importantíssima que ha duit molt d’esforç, però no pot anar en detriment ni rebaixar les reivindicacions que hem fet fins ara per aconseguir un finançament just i un REB digne", ha conclòs el portaveu ecosobiranista.