Balboa: "Sánchez ha de complir el seu compromís de revocar la declaració d’utilitat d’HazteOir"

Des de MÉS per Mallorca s’assenyala que l’entitat d’ultradreta incita a l’odi i infringeix la llei contra la LGTBI autonòmica

Davant de l’anunci d’una xerrada a les Illes Balears el mes de novembre a càrrec del president d’HazteOir, Ignacio Arsuaga, el portaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa ha mostrat, -com ja va fer MÉS per Mallorca anteriorment- el seu rebuig sense pal•liatius. "No tenen cabuda en cap societat igualitària i diversa els seus missatges. Hem de dir prou als discursos d’odi cap a les persones transsexuals i cap a tot el col•lectiu LGTBI", ha assegurat.

"Sánchez ha de complir el seu compromís de revocar la declaració d’utilitat d’HazteOir", ha assenyalat el portaveu de MÉS per Mallorca. L’ecosobiranista li reclama al president del govern espanyol coherència "Volem que Pedro Sánchez sigui coherent amb les declaracions i les iniciatives parlamentàries que va presentar, juntament amb altres partits de l’esquerra, quan era a l’oposició". En aquest sentit també ha recordat que al Parlament de les illes també es va aprovar una moció per demanar al govern la retirada de la declaració d’utilitat pública d’HazteOir.

"És vergonyós que HazteOír continuï tenint la declaració d’interès públic, malgrat haver realitzat campanyes que atempten contra els drets de les persones transsexuals i que estan carregats de LGTBIfòbia", diu el portaveu de MÉS per Mallorca. Des de la formació ecosobiranista s’assenyala que HazteOir no compleix els paràmetres ni els requisits de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal per mantenir la consideració d’utilitat pública, amb els beneficis que això li suposa.

Cal recordar que fa un parell de mesos es va aturar l’arribada a Palma de l’anomenat "bus de l’odi" amb diverses proclames en contra de l’autodeterminació corporal i de gènere de les persones. "No són benvinguts", ha conclòs Balboa.