ARCA dóna suport a l’impost turístic i reclama que s’inverteixi en la rehabilitació de patrimoni històric i natural

El vicepresident Barceló es reuneix amb representants de la Junta Directiva de l’entitat conservacionista


El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, s’ha reunit amb representants de la Junta Directiva de l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA). Els membres de l’entitat conservacionista han traslladat al Govern el suport a la implantació del nou tribut turístic, i han reclamat que tingui caràcter finalista i que s’inverteixi en rehabilitar i dinamitzar el patrimoni històric i cultural. Els representants d’ARCA apunten que d’aquesta manera els fons que s’hi recaptassin revertirien en un turisme de qualitat i en l’allargament de la temporada.

D’altra banda, pel que fa a la modificació de la llei de turisme, els dirigents de l’associació proteccionista plantegen que es restringeixin o suprimeixin les disposicions que introdueixen exempcions a la normativa urbanística o que permeten l’increment de volums o d’edificabilitat al marge d’aquesta normativa. Des d’ARCA defensen que la llei ofereixi seguretat jurídica i que contribueixi a la preservació del territori i d’espais com ara la Serra de Tramuntana.

Finalment, respecte a la regulació del lloguer turístic, els membres de l’entitat defensen que s’hi segueixin criteris orientats a la prevenció de l’especulació urbanística i al foment de la conservació del patrimoni històric.