Aprovam la primera Llei de Concertació Social de les Illes Balears

La normativa és pionera a l’Estat i compleix amb una reivindicació històrica de les entitats del Tercer Sector


La primera Llei de concertació social de les Balears ja és una realitat. Una normativa pionera a tot l’Estat, que regula i prioritza la concertació amb el tercer sector de serveis socials i els considera serveis públics a les persones. És una llei que se suma a d’altres normatives pioneres en matèria de serveis socials per a la protecció i garantia de drets dels col·lectius més vulnerables.

Aquesta nova llei de concertació social resol una reclamació històrica de les entitats en l’àmbit del sector social a les Illes Balears, a les quals aportarà estabilitat, ja que garanteix el pas del model de la subvenció a un model de concertació.

La normativa estableix que les entitats i empreses que participin en els concursos públics de serveis socials hauran d’acreditar no sols solvència econòmica, sinó també solvència tècnica, amb experiència prèvia en la gestió del servei (s’exclouran del procediment de contractació les ofertes que no obtinguin com a mínim el 50 % de la puntuació corresponent a la qualitat tècnica), i no estarà permesa la subcontractació de la prestació principal.

Gratuïtat dels aparcaments de Son Espases i Can Misses

D’altra banda, el ple del Parlament també ha aprovat la proposició de llei amb la qual s’estableix la gratuïtat de les places d’aparcament dels hospitals públics de les Balears. En paraules del diputat Miquel Gallardo, aquesta mesura "és imprescindible per a garantir la igualtat entre tots els ciutadans de les Illes Balears".

Gallardo també ha remarcat la necessitat d’un millor transport públic: "Vull aprofitar per a reclamar una millora de les freqüències i una ampliació de les línies de bus que arriben als hospitals públics, això permetrà que, una vegada siguin gratuïts els aparcaments, aquests no quedaran petits automàticament".