Antoni Reus: “Qui ha d’assumir responsabilitats és el PP”


El PP demana a la Sindicatura de Comptes pels contractes però no paguen els 153.000 euros que els hi reclama per incompliment de la llei electoral


La formació ecosobiranista critica que el PP torni a demanar per contractes quan s’està jutjant el principal cas de corrupció del PP, el de la Gürtel, quan els investigadors diuen que M. Rajoy podria ser Mariano Rajoy, que apareix en els papers de Bárcenas i quan el molt honorable senyor Matas reconeix que era el molt prevaricador Senyor Matas. Cal tenir en compte que hi ha una exconsellera del seu govern en el Parlament.

“Nosaltres reiteram que en el tema dels contractes s’ha donat des del primer moment tota la documentació a l’oposició, es varen donar totes les explicacions amb compareixences, s’han assumit responsabilitat polítiques dures”, ha assenyalat el diputat Antoni Reus, qui també ha afirmat “qui ha d’assumir responsabilitat és el PP que té damunt la taula des de fa mesos una reclamació de 153.000 euros de les subvencions electorals del 2007, que segons ha sentenciat la mateixa Fiscalia empraren empreses públiques per contractar feines de la campanya electoral”. De fet el senyor Cardona -exconseller de Jaume Matas- és a la presó per això. Els 153.000 euros és la quantitat que va determinar la sindicatura de comptes que varen percebre de més per les subvencions electorals i no la volen pagar.

Llei de toros

Per la seva banda, la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha fet referència al recurs d’inconstitucionalitat contra la llei balear que prohibeix la tortura dels animals a les corrides. “El govern espanyol està més preocupats per les empreses taurines que per la nostra terra i la nostra gent. Veim que el govern de Rajoy utilitza el TC com a arma per recentralitzar”, ha assegurat Busquets. La portaveu de MÉS per Mallorca ha demanat al govern espanyol que sigui contundent en l’aplicació del nostre Estatut, i recorda que des del 2014 tenim un REB caducat.

Busquets també demana al govern de les Illes un punt més d’exigència en justícia econòmica i justícia social que es mereixen els habitants i “que blindi llei de benestar animal aprovada per aquest Parlament i que sigui contundent en exigir un major finançament i un nou REB”.

PNL IBAVI

Demà al ple del Parlament el PP presenta una PNL reclamant la necessitat d’eliminar càrrecs unipersonal. “Veim que el PP està preocupat per si treballen més o menys persones i el govern perquè es treballi pel dret a l’habitatge”, ha assenyalat Bel Busquets. La portaveu també ha valorat positivament les mesures que s’han pres en aquest sentit. “S’han doblat el nombre de famílies que reben ajuda per tenir un habitatge de lloguer i hi haurà un increment del 30% en habitatge públic en els pròxims dos anys, 50 milions d’euros i hi ha la previsió de construir 511 habitatges per lloguer social. També hi ha previsions de complementar les ajudes de lloguer de l’Estat espanyol que són per a un lloguer fins a 600 euros i el govern de les illes augmentarà fins als 900 euros”.