Antoni Noguera: "Vincular Universitat i Recerca amb els fons europeus és l’inici del canvi de model econòmic"

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha defensat avui el paper actiu de la formació en la remodelació del Govern anunciada avui. Un paper que s’ha materialitzat en adscriure la Secretaria Autonòmica d’Universitat i Recerca a la nova Conselleria que s’encarregarà de gestionar els Fons europeus.

Noguera ha recordat que MÉS ja havia plantejat a la resta de socis del Govern "capitalitzar en un espai polític els projectes estratègics". Una fórmula que el portaveu al parlament, Miquel Ensenyat, ja va proposar al darrer Debat de Política General. Així, Noguera ha explicat que MÉS ha participat "directament" de la creació de la nova Conselleria que s’encarregarà de gestionar els fons europeus. Una nova àrea que "tendrà una vinculació estreta amb la recerca i la Universitat". Per això, Noguera ha explicat que a petició de la formació ecosobiranista la Secretaria Autonòmica d’Universitat i Recerca a partir d’ara quedarà adscrita a la nova Conselleria.

En aquest context, Noguera ha incidit en el paper que tendrà la conselleria de nova creació: "si volem redefinir la nostra economia, ho hem de fer la prioritzant els projectes vinculats a la recerca, impulsant l’economia blava, l’economia verda, així com aquells projectes vinculats a la cultura i la creativitat.Com a exemple, Noguera, ha destacat iniciatives com el pol del Moll Vell de Palma, el districte d’Innovació a barri de Llevant de Palma, o el centre d’Innovació previst a l’antiga presó.

Amb tot, Noguera ha valorat de manera positiva una remodelació “feta des del diàleg” i que, segons ha dit, “permetrà cohesionar més encara l’executiu”