Antoni Noguera: "La protecció definitiva de Son Bosc és un símbol de la lluita social contra l’especulació i una victòria de l’ecologisme"

Més per Mallorca celebra la inclusió d’aquest espai dins el Parc Natural de s’Albufera i reivindica dues dècades de resistència per evitar un camp de golf en una zona d’alt valor ambiental

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha mostrat avui la seva "immensa satisfacció" davant la protecció definitiva dels terrenys de Son Bosc (Muro) i la seva inclusió dins la superfície protegida del Parc Natural de s’Albufera, que aquesta setmana ha estat ampliat per part de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Segons Noguera, "acaben vint anys de lluita incansable per protegir un espai únic. La protecció definitiva de Son Bosc és un símbol de la lluita social contra l’especulació i una victòria de l’ecologisme". Des del mateix parc natural, on Noguera s’ha desplaçat acompanyat per diferents càrrecs de MÉS, ha recordat el llarg camí recorregut des que l’any 2002, el Pacte de Progrés va incloure Son Bosc dins el Parc Natural de s’Albufera. "Primer vàrem lluitar contra el PP que va excloure els terrenys del parc, i després acudir als tribunals per aposar-nos a la construcció il·legal d’un camp de golf".

De fet aquesta denúncia va ser interposada pel PSM (un del partits que integren MÉS) i el GOB. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va confirmar que la llicència d’obres i d’activitat eren il·legals i que s’havia autoritzat un projecte que estava prohibit per les directrius d’ordenació territorial. Precisament, el conseller Miquel Mir ha destacat "la importància d’haver protegit un indret com Son Bosc, "una demostració més de què governar pel bé comú, posant les persones al centre i escoltant les reivindicacions socials no són paper mullat, sinó que són instruments clau per garantir el futur del nostre país i deixar a les generacions futures la terra que haguéssim volgut per nosaltres: protegida i lliure d’especuladors". Segons Mir, "no només hem ampliat el Parc Natural de s’Albufera i l’hem dotat d’un instrument de gestió per primera vegada. El primer espai natural protegit d’aquesta terra ens ha permès aprendre com gestionar ambientalment espais naturals que han patit molts canvis a causa de diverses pressions externes", ha afirmat.

Amb tot, el regidor de MÉS per Muro, Miquel Àngel Tortell ha lamentat que la defensa de Son Bosc va comportar que el 2008, els regidors de la coalició fossin expulsats de l’equip de govern. "Tretze anys després, celebram que Son Bosc sigui Parc Natural. Malauradament, la defensa dels interessos particulars d’un camp de golf ha tengut un cost de més de 300.000 € de tots els murers."

Avui, diferents càrrecs i excàrrecs de MÉS, partícips directes de lluita per defensar Son Bosc, entre els qui hi havia l’exconseller de medi Ambient Gabriel Vicens, el diputat i portaveu a la comissió de Medi Ambient Josep Ferrà, la diputada Joana Aina Campomar o Antoni Alorda han visitat la zona.