ANTONI NOGUERA: “LA DESASTROSA GESTIÓ QUE FA EL GOVERN ESPANYOL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL INCREMENTA LA VULNERABILITAT DE MOLTES FAMÍLIES”

El coordinador de MÉS reclama la gestió davant la ineficiència i inoperància del ministeri que dirigeix Escrivà i més recursos humans per part del Ministeri per resoldre i agilitzar les sol·licituds que hi ha pendents

El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha lamentat avui la inoperància i ineficiència del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per aconseguir que l’Ingrés Mínim Vital, arribi a les famílies de les Illes que s’han quedat sense ingressos econòmics com a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid 19.

Segons Noguera, "la gran quantitat de resolucions desestimades o inadmeses posen en risc a milers de famílies davant la passivitat del govern espanyol". Així, ha reclamat el traspàs de la gestió a la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Aquest traspàs "permetria agilitzar els tràmits de totes aquelles persones que estan en situació o risc de vulnerabilitat". Noguera lamenta que mentre no arriben les ajudes “hi ha moltes famílies que no tenen cap mitjà per subsistir. És un autèntic drama que ha obligat a actuar als Serveis Socials municipals per supllir la ineficàcia del govern espanyol”, ha dit.

El coordinador ecosobiranista sustenta la petició en què la Conselleria liderada per Fina Santiago "ja té molta més experiència que la Seguretat Social, ja que fa anys que gestiona la Renda Social Garantida i les pensions no contributives, sent a més, tot un referent a nivell estatal". Amb la cessió de la gestió "aconseguirem agilitzar els tràmits". De fet, ara, quan se sol·licita l’Ingrés Mínim Vital passen mesos -té fins a 6 mesos per resoldre- fins que s’emet una resolució i no es fins que el Govern central la denega que es pot sol·licitar la Renda Social Garantida. Per tant, "amb una gestió unificada es reduirien tots els terminis", assenyala Noguera.

Al marge de transferir la gestió, el coordinador de MÉS ha reclamat al govern espanyol flexibilitzar els criteris i tenir en compte les situacions de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda a l’hora d’accedir a l’Ingrés Mínim Vital. Aquesta petició també ha estat plantejada per la mateixa consellera Santiago qui, fins i tot fa unes setmanes, va enviar una carta al ministre en aquest mateix sentit.

Per últim, fins que les Illes Balears gestionin l’Ingrés Mínim Vital, MÉS per Mallorca reclama més recursos humans per part del Ministeri per agilitzar la tramitació de les sol·licituds que que hi ha pendents de resolució.