Antoni Noguera: " És l’hora dels fets i no de les paraules d’ArmengolEl coordinador de MÉS fa una crida a empoderar a la societat civil per dir basta a la passivitat dels partits estatals

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat avui "més valentia" a la presidenta del Govern per fer que les Illes Balears i “passar de les paraules als fets” i acabar amb l’infrafinançament de les Illes Balears. Noguera assegura que MÉS, com a membre del Govern, mantendrà els seus compromisos. No obstant això, alerta que "lleialtat no és submissió" i demana a la resta de socis que conformen el pacte, i que també governen a l’Estat, "quant temps més caldrà que passi, abans que es decideixin a abandonar la trampa de la disciplina de partit?. En algun moment calien explicacions, ara és l’hora dels fets i no de les paraules d’Armengol", ha assenyalat Noguera. Davant la passivitat històrica de les formacions estatals, i poc pes dels presidents "des de Canyellas, Matas, Antich, Bauzà o Armengol, hem de plantar-nos i empoderar a la societat civil per dir basta".

Segons Noguera "PSIB i PODEM han tengut l’oportunitat de demostrar que eren un projecte útil per als interessos balears, i la resposta és que no han fet res. La seva incidència és nul·la, i el seu poder de decisió també." Davant això, Noguera defensa "canalitzar la indignació generalitzada i fer realitat la consecució d’un diputat al Congrés amb veu pròpia i sense cap lligam ni disciplina partidista que només va en detriment de Balears".

En aquest sentit, el coordinador de MÉS recorda la feina feta els darrers mesos per aglutinar sota una marca única, estable i duradora en el temps que aglutini a les diferents forces insularistes d’esquerres i sobiranistes. "Anam per bon camí, i esteim convençuts que només d’aquesta manera ens farem escoltar al Congrés com ja hem fet al Senat amb Vicenç Vidal.

Noguera ha confirmat que els consellers de MÉS traslladaran dilluns al Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta Estat-Goib (a l’empara dels art. 125 i 126 de l’Estatut i art. 3 del DL del REIB). La proposta llençada ahir pel coordinador Antoni Noguera serà plantejada de manera formal pels consellers ecosobiranistes.