Antoni Noguera: “Els ERTO han de cotinuar fins la propera temporada turística”

MÉS per Mallorca demana protegir “els treballadors i les empreses” i altres ajudes destinades als aturats, als autònoms i als treballadors eventuals que no poden accedir als ERTO

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres una sèrie d’exigeǹcies i propostes per fer front a la crisi socioeconomica derivada de la pandèmia de la covid19. El coordinador general de la formació, Antoni Noguera, ha posat l’èmfasi en l’allargament dels ERTO i la protecció dels treballadors. “Els ERTO han de continuar fins la propera temporada turística, com a mínim fins l’abril del 2021 i també s’han de cercar altres ajudes i solucions extraordinàries per als autònoms, per als treballadors eventuals i per als aturats”, ha dit.

A més, Noguera ha destacat que “durant molt d’anys les Illes Balears hem estat megasolidàries amb l’Estat espanyol. Ara, en aquesta situació de vulnerabilitat extrema, exigim a l’Estat que ens torni aquest solidaritat”, ha explicat. Així doncs, ha demanat fons extraordinaris per fer front al a situació socioeconòmica i que “una part important” dels fons europeus que pertoquen a l’Estat espanyol es dediquin a inversions a les Illes Belears, especialment pel que fa a la diversificació econòmica.

Així doncs, Noguera ha demanat “quatre qüestions ben definides” que són “allargar els ERTO i introduir ajudes, com a mínim, fins l’inici a la propera temporada turística; reforçar Sanitat, Educació, Benestar Social i ajudes a l’habitatge; destinar fons europeus a reforçar l’economia i acabar amb qualsevol regla de despesa o limitació pressupostària”.

Noguera ha fet aquestes propostes acompanya de Neus Truyol, qui ha destacat que “la caiguda del PIB a les Balears serà la major de l’Estat; serà d’un 26%, el que ens situa 8 punts per damunt la mitjana estatal”. Segons Truyol, els efectes de la crisi ja es noten perquè “hem de tenir en compte que hi ha 120.000 treballadors acollits a un ERTO, que el mes de juny es va doblar la xifra d’atur de l’any passat i que els serveis socials de Palma, per exemple, atén un 490% més peticions”.


Documents adjunts

  • ÀUDIO (MP3 – 18.1 MB)
  • NOTA (Word – 614.5 kB)