Antoni Noguera. "El reconeixement de la singularitat insular és una primera passa. Ara cal celeritat en tramitar les ajudes i seguir pel camí de compensar la nostra realitat"

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorat de manera positiva que "per primera vegada el govern espanyol reconegui un tracte diferenciat a les Illes Balears". Així s’ha pronunciat el coordinador ecosobiranista després que el decret llei de mesures urgents aprovat ahir divendres pel Consell de Ministres reconegui la singularitat de l’arxipèlag. D’acord amb Noguera aquest decret "dóna resposta a la demanda de MÉS d’un pla específic per als sectors de l’economia illenca que "més estan sofrint els efectes de la crisi i que necessiten aquestes ajudes directes per a afrontar la recuperació". De fet, Noguera ha recordat que de des de fa un any la formació ve demanant aquest reconeixement "Ho hem traslladat als nostres socis de govern, ens hem fet escoltar al Senat i i hem estat una veu clara i nítida per exigir a Madrid allò que era una necessitat".

Amb tot, el coordinador de MÉS insisteix en el fet que les Illes Balears presenten un dèficit fiscal amb Espanya de l’ordre del 14% del PIB anual. "Aquests doblers que ara s’han anunciat són just una tercera part del PIB que se’n va i no torna cada any. Per tant, és una mesura per pal·liar una situació sobrevinguda, però no cal desviar-nos del vertader debat: Necessitem millorar el nostre sistema de finançament i per descomptat desplegar la vessant fiscal del REIB.", ha dit. En aquest sentit, Antoni Noguera assegura que el reconeixement de la singularitat insular és una primera passa. “Ara cal celeritat en tramitar les ajudes i seguir pel camí de compensar la nostra realitat insular

Tot i valorar aquesta important injecció econòmica "que en part ha estat possible al clam unànime de la societat balear i de les exigències de la majoria d’actors socials i econòmics, Noguera recorda que les Illes Canàries en sortiran més beneficiades. "Al marge de criteris tècnics per repartir les ajudes, a ningú se li escapa el pes polític de l’arxipèlag atlàntic. Si volem influir més en la política espanyola necessitem una veu pròpia i nítida al Congrés dels Diputats", ha dit Noguera.