Antoni Noguera: “El Consell fa una passa més cap al decreixement turístic i la diversificació del model econòmic”

Els consellers insulars Alzamora i Balboa valoren positivament l’aprovació del Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT)

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorat avui la presentació del Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) que s’ha fet aquest divendres i que s’aprovarà definitivament al ple del proper 9 de juliol. Segons el líder ecosobiranista, “el Consell fa una passa més cap al decreixement turístic i la diversificació del model econòmic”. Noguera ha destacat que “contra el model de desregulació i barra lliure de la dreta, aquest PIAT aposta per l’ordenació de l’activitat turística, la inversió en l’economia real enlloc de l’especulació” i ha afegit que “va en línia del decret de protecció del territori aprovat pel Parlament i impulsat perr la conselleria de Miquel Mir”.

El portaveu del grup de MÉS al Consell de Mallorca, Guillem Balboa, ha defensat que el PIAT presentat avui és “molt positiu” perquè “és la continuació d’una feina que es va fer l’anterior legislatura sota la presidència de Miquel Ensenyat al Consell i amb consellers de Turisme de MÉS al Govern”. A més, ha insistit que “text definitiu és resultat de 5 anys de feina” i que “s’ajusta als requeriments expressats des de la Comissió Balear de Medi Ambient”. Entre d’altres coses, com ja estava previst, el PIAT és l’eina que “estableix un sostre màxim de places d’allotjament turístic, que en concret són 430.000”.

A més, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha incidit en que el PIAT “inclou el concepte de decreixement turístic en el sostre de places” en el seu redactat i que això succeeix degut a “ l’amortització d’aquelles places atorgades amb excepcions des de 1999”. Alzamora també ha explicat que “no es podran autoritzar places noves a les zones madures i saturades mentre no s’adaptin els planejaments municipal” i que “es congelen durant 4 anys 11.000 places turístiques, que no es posaran a la venda a la borsa que defineix el PIAT”.