Antoni Noguera aprofita la Diada de Sant Jordi per reivindicar el català i reclamar al govern espanyol més sensibilitat

El coordinador de MÉS censura les reiterades discriminacions que pateixen aquells que empren de manera habitual una llengua diferent del castellà

MÉS per Mallorca ha celebrat el Dia del Llibre i la Diada de Sant Jordi

El coordinador de Més per Mallorca, Antoni Noguera, ha aprofitat la Diada de Sant Jordi per censurar el “monolingüisme imperant a les institucions espanyoles”. En aquest sentit, el coordinador ecosobiranista ha denunciat que “la legislació espanyola actua com a un mur de contenció que impedeix el plurilingüisme real i per tant discrimina aquells que empren de manera habitual una llengua diferent del castellà”.

En aquest context, Anton Noguera s’ha mostrat molest amb la campanya institucional que aquest 23 d’abril ha posat en marxa l’executiu de Pedro Sánchez a través del Instituto Cervantes per commemorar juntament amb el dia del llibre el “día del espanyol”. Segons Noguera, “posar en marxa aquests tipus de campanyes i no tenir la mateixa sensibilitat amb la resta de les llengües que són oficials als diferents territoris de l’Estat suposa un menyspreu i denota l’escassa voluntat del govern per preservar i difondre la llengua catalana, així com el gallec i el basc”. De fet, Noguera ha reclamat al govern espanyol complir els acords i tractats internacionals que ha ratificat, com ara la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

El coordinador de MÉS s’ha mostrat així de contundent després de participar juntament amb altres càrrecs de MÉS a la tradicional Diada de Sant Jordi. La comitiva ha visitat diferents paradetes de llibreters per mostrar el seu suport al món cultural en un any tan complicat i marcat per la ciri de la Covid. Noguera ha animat a la societat en general a “consumir cultura” i reactivar el sector.