Antoni Noguera: “A Madrid, PP i PSOE no són útils ni resolutius per a les Illes Balears”

El coordinador de MÉS també lamenta les retallades en ajuts directes a les Illes Balears

El coordinador de MÉS per Mallorca ha lamentat avui la "incapacitat de PP i PSOE per donar una resposta real a les necessitats reals de les Illes Balears". Antoni Noguera ha acusat els dos partits estatals de "girar l’esquena a la ciutadania" i "només pensar en clau partidista i centralista". Tot, després de les abstencions al Congrés i al Senat en dues iniciatives per incrementar els recursos econòmics de les illes. Segons Noguera "són incapaces de ser útils i resolutius”.

En contraposició al joc d’interessos partidistes, el coordinador ecosobiranista ha recordat que a proposta del senador de MÉS, Vicenç Vidal, el Senat ha aprovat una moció que insta el govern espanyol a complir el desenvolupament del Règim Especial de les Illes Balears (REB). "La feina de Vidal ha resultat més útil que la que han fet durant quaranta anys els diputats i senadors de les Illes. Queda ben clar que només una veu nítida com la de MÉS pot resultar beneficiosa per les Illes Balears".

Antoni Noguera també ha lamentat que el govern espanyol hagi retallat les ajudes directes a les illes. Dels 1.000 milions anunciats inicialment, n’arribaran 855. "Els anuncis del govern espanyol sempre tenen lletra petita quan es tracta de Balears. En aquesta ocasió ha passat com sempre", ha dit Noguera. Amb tot, el coordinador de MÉS, si bé aplaudeix aquesta injecció econòmica, recorda que "les ajudes no compensen ni supleixen el nostre infrafinançament ni tampoc que hagin desplegat el REIB".