Anglès SÍ, català SÍ: Aprovat el Decret de Llengües

Compleix el Decret de Mínims i garanteix l’ensenyament en catalàEl Consell de Govern ha aprovat avui el Decret per al desenvolupament de la competència comunicativa en llengües estrangeres. El decret s’ajusta totalment a les propostes fetes per MÉS per Mallorca al seu programa electoral, tal com ha explicat Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat. A la vegada que, segons diu, s’atenen les reivindicacions de la comunitat comunicativa, ja que compta amb els docents i amb el suport unànime del Consell Escolar.

El Decret de Llengües compleix el Decret de Mínims i garanteix l’ensenyament en català i posa en valor la qualitat de l’ensenyament en llengua estrangera, tenint en compte els centres educatius “Tenim molt clar que s’ha de respectar l’autonomia dels centres”, ha assenyalat Maria F. Alorda. I és que amb aquest decret es fa realitat la reivindicació de la formació ecosobiranista a la passada legislatura de tenir “un govern al servei de l’escola”, i deixa enrere les polítiques autoritàries del govern Bauzá, que va fer sortir al carrer 100.000 persones indignades pels constants i contundents atacs que llavors patia l’educació i la llengua a les Illes Balears.

Aquest Decret té per objecte establir un marc de referència a partir del qual cada centre pugui definir, en exercici de la seva autonomia, una proposta pedagògica per a l’ensenyament i l’aprenentatge de i en llengües estrangeres, amb l’objectiu de millorar-ne la competència de l’alumnat, tot respectant el Decret de Mínims. Aquesta mesura s’emmarca dins el conjunt d’iniciatives de la Conselleria adreçades a aconseguir l’èxit educatiu.

El Decret s’aplicarà a partir del proper curs 2016/17 i arriba al Consell de Govern després de l’aprovació per unanimitat del Consell Escolar de les Illes Balears i d’haver consultat la Universitat de les Illes Balears, la Mesa Sectorial d’Educació i el Consell Consultiu.

Adjunt nota de premsa del govern amb més informació

Documents adjunts