Agustina Vilaret: "La música és una eina imprescindible per remoure consciències i fer país"

La Direcció General de Política Lingüística elabora un catàleg d’artistes i grups musicals de les Illes Balears que canten en català

La Direcció General de Política Lingüística, dirigida per Beatriu Defior i integrada dins la Secretaria Autonòmica liderada per Agustina Vilaret, publica una base de dades de discs d’artistes i grups musicals de les Illes Balears en llengua catalana. Es tracta de treballs editats entre el setembre de 2018 i el març de 2020, elaborada pel Grup Enderrock. Agustina Vilaret ha incidit en què "la música és una eina imprescindible per remoure consciències i fer país".

El catàleg, en format digital, inclou un total de 129 referències, amb informació relativa al grup o solista com ara l’estil musical, l’illa de residència i les dades de contacte. Aquesta base de dades servirà per crear un catàleg de tots els grups que canten en català a les Illes Balears que s’espera que estigui disponible ben aviat.

Tal com ha explicat també Vilaret, “l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és aproximar a la societat la riquesa de l’oferta musical creada a les Illes Balears en la llengua pròpia del territori, una riquesa que s’expressa no tan sols en quantitat, sinó també en qualitat i en varietat d’estils musicals”.

La intenció última d’aquesta política és fomentar la contractació d’artistes que canten en la llengua pròpia de les Illes Balears, posar en valor la creació musical pròpia i, alhora, “conscienciar de la importància de la música com a eina de foment de la llengua catalana” com ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior. Ara més que mai és important fer una aposta decidida pels projectes musicals en català de les Illes Balears, un producte de quilòmetre zero el consum del qual s’ha de potenciar per mantenir una societat viva, forta i arrelada.