Afers Socials incrementa durant l’estat d’alarma en 7.500 hores el servei d’ajuda a domicili per atendre les necessitats dels dependents


La conselleria d’Afers Socials i Esports augmenta en 7.500 hores el servei d’ajuda a domicili per atendre les necessitats de les persones amb dependència en un moment especialment delicat per aquest col·lectiu. La inversió econòmica d’aquest increment és de 167.700 euros.

El servei d’ajuda a domicili es una prestació destinada a la cobertura de les necessitats bàsiques de la persona. És per això que la Conselleria veu essencial augmentar les hores d’aquest servei en aquests dies de confinament; és una ajuda directa a un col·lectiu molt vulnerable davant la infecció del COVID-19.

Des de l’inici de l’alarma s’ha desplegat un servei de seguiment telefònic per a persones dependents, no ateses a residències o pel servei de teleassistència, amb professionals de la mateix Conselleria i de la Fundació d’Atenció a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears que ha pogut determinar que un 93,28% de les 15.004 persones amb les que s’ha contactat tenen el suport diari del seu entorn, un 6,62% té alguna necessitat de seguiment i només un 0,09% es troba en una situació de necessitat especial.