Afers Socials, a través de l’IB JOVE, llança la campanya No Fakes perquè els més joves aprenguin a destriar les notícies falses


S’enviarà a tots els centres educatiu de les Illes Balears i es mourà per les principals xarxes socials

La conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’IBJOVE, ha posat en marxa la campanya “No Fake, que no ens la colin!”. Es tracta d’una iniciativa que neix amb l’objectiu d’aportar elements informatius i formatius als nins i joves i als seus mediadors (famílies, professorat, educadors i mediadors juvenils, serveis d’informació juvenil...) per ajudar-los a fomentar el pensament crític i les habilitats informacionals.

La intenció és que aprenguin a millorar la gestió que fan de la informació per internet i protegir-los de la informació fabricada, les Fake News. La campanya es presenta coincidint amb la Setmana Global de l’alfabetització en mitjans i informació 2020: Resistint la desinformació, de la UNESCO, que es celebra del 24 al 31 d’octubre.

La campaña consta d’un spot musical, un vídeo d’entrevistes, infografies i material didàctic s’enviarà a tots els centres educatius i es difondrà per xarxes socials. Val a dir que l’IBJOVE ja fa uns tres anys que realitza tallers i formació on line on es treballa amb les fake news però fins ara no hi havia un contingut específic. A més, s’ha de tenir en compte que tota la informació està supervisada per professionals de les diferents conselleries i participants europeus en la campanya.