Abril: "Que paguin els bancs"

Les Illes balears, la primera comunitat a reclamar que les entitats bancàries siguin qui es facin càrrec de les despeses dels nous jutjats per dirimir els casos de clàusules-sòl


El coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha presentat avui la proposta de MÉS per Mallorca perquè no siguin els ciutadans qui hagin d’assumir les despeses de crear nous jutjats per resoldre els litigis de les clàusules sòl. "Que paguin els bancs", assenyala Abril. El coportaveu ha explicat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea "va fer una estirada d’orelles al govern espanyol i al ministeri de Justícia, i els hi ha instat a retornar els doblers amb efecte retroactiu als centenars de milers de persones afectades".

"No ens sembla bé que les entitats financeres a les quals hem rescatat amb doblers públics, ens lleven als ciutadans recursos de l’administració per fer front a un litigi privat", ha assegurat Abril.

La Proposició No de Llei (PNL) serà debatuda a la Comissió d’Assumptes Institucional instant el "Govern de l’Estat i el Ministeri de Justícia a què quan un ciutadà o ciutadana exerceixi el seu dret en relació a les clàusules sòl abusives, sigui la mateixa entitat demandada qui assumeixi la despesa de funcionament que es generi amb l’administració de Justícia".

És la primera vegada que es fa aquesta proposta, però "esperam que hi hagi altres comunitats que se sumin a aquesta demanda, que hem traslladat també al diputat de Compromís Joan Baldoví" ha comentat David Abril. Alhora també ha manifestat que “el govern espanyol hauria d’acceptar la nostra proposta, si no vol que els ciutadans paguin les despeses del desgavell que varen fer els bancs".

Documents adjunts