Abril: "La transició encara no ha passat pel Poder Judicial"

El portaveu de MÉS per Mallorca reclama al govern espanyol implicar-se en la defensa de l’ONG Open Arms i critica que Fiscalia arxivi la denúncia del govern sobre els crims del franquisme

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril condemna la retenció del vaixell català Open Arms que va ser acollit fa pocs dies pel govern de les Illes Balears i que fa feina en el rescat de milers de persones que arrisquen les seves vides per arribar a Europa creuant la Mediterrània. L’ONG Open Arms ha estat injustament acusada de contribuir a la immigració il·legal. "MÉS per Mallorca espera una intervenció més activa del govern espanyol a l’hora de defensar aquesta ONG, que està fent una feina humanitària impressionant. En tot cas són els governs d’Itàlia i la mateixa Unió Europea qui van en contra del Dret internacional", ha assenyalat Abril, qui ha recordat que l’article 13 diu que tota persona té dret a emigrar. Alhora el portaveu ecosobiranista denuncia que la política de fronteres d’Europa està fent que qui rescata vides i fa ajuda humanitària, es puguin veure sotmesos a rebre condemnes com fa uns dies va patir aquesta injustícia l’activista espanyola Helena Maleno.

Abril també ha estat molt crític amb l’arxiu exprés del Fiscal Barceló de la denúncia del govern de les Illes Balears sobre els crims del franquisme. "Des de MÉS per Mallorca no entenem tanta diligència. Lamentablement el que veiem amb aquesta decisió tan ràpida d’arxivar la denúncia del govern no es defensa els interessos de les famílies de les víctimes que varen ser vilment assassinades, ni la memòria històrica", assenyala Abril qui ha recordat que les denuncies per crim de lesa humanitat no prescriuen. En aquest sentit la diligència amb la qual ha actuat el Fiscal Barceló, juntament amb la sentència del TC que obliga a subvencionar col·legi que segreguen per sexes i juntament amb les sentències del TS en contra de la llibertat d’expressió i tantes altres. "La transició amb les seves coses bones i dolentes encara no ha passat pel poder judicial"