Abril: "El senyor Escarrer no és ningú per donar lliçons sobre política fiscal"


MÉS per Mallorca registra per urgència una proposta contra l’amnistia fiscal i l’enginyeria societària de les grans empreses turístiques
MÉS per Mallorca mostra el seu rebuig a les declaracions del senyor Escarrer en contra de l’Impost Turístic Sostenible "El senyor Escarrer no és ningú per donar lliçons sobre política fiscal", ha assenyalat el coportaveu de la formació ecosobiranista MÉS per Mallorca. Precisament avui el partit ha demanat la tramitació per urgència una Proposició No de Llei (PNL) registrada el passat mes de juny. "La passarem a la comissió d’Hisenda en un parell de setmanes perquè no hagi d’esperar mesos per ser debatuda", explica Abril. 

La PNL fa referència a l’amnistia fiscal i l’enginyeria fiscal i societària de les empreses turístiques a les Illes Balears entre les quals hi ha les empreses del senyor Escarrer. El text de la proposta ja assenyalar que "com altres grans fortunes, Escarrer es va acollir a l’amnistia fiscal, dictada pel senyor Montoro".

El coportaveu ha recordat que les empreses del senyor Escarrer apareixen en els papers de Panamà i "aquest estiu bravejava d’utilitzar aquesta enginyeria societària per obtenir encara més beneficis amb doblers que no són aquí a les Illes, sinó a paradisos fiscals com Luxemburg, Les Antilles, Gibraltar o Panamà".

El que planteja la proposta de MÉS per Mallorca és que el Parlament rebutgi tal com ho fa la ciutadania aquestes pràctiques que fan les empreses d’Escarrer i d’altres. I també que l’agència tributària revisi el formulari 750 on les grans fortunes, els evasors es varen acollir a l’amnistia fiscal de Montoro, "perquè podria ser que el senyor Escarrer no ho hagi declarat tot, perquè després han dit que tendria més coses a paradisos fiscals", assegura el diputat ecosobiranista.

MÉS per Mallorca reclama que l’agència tributària i el senyor Montoro siguin transparents i que donin nom i llinatges de les grans empreses que es varen acollir a la seva amnistia. Alhora insta a les administracions insulars i autonòmiques a treballar per evitar perquè aquests tipus d’empreses puguin acollir-se a processos de contractació pública com per exemple el del Palau de Congressos. "Del govern d’Espanya esperam poc, de fet el que han fet és donar premis o reconèixer Escarrer com ambaixador honorífic de la marca Espanya", ha assegurat David Abril, qui també assenyala que "el Palau de Congressos va ser un caprici dels hotelers, mal gestionat pels seus impulsors com per sa dreta del PP. I al final ha estat l’esquerra qui ha inaugurat el Palau de Congressos. El que no podrem fer és tapar el forat econòmic que han generat per molts anys en aquesta comunitat i a l’ajuntament de Palma."