800.000 EUROS DEL CONSELL PER A ADAPTAR LES PETITES EMPRESES AL CORONAVIRUS

Aquest dimecres s’ha signat un conveni amb la cambra de comerç i el departament de Jaume Alzamora gestionarà les ajudes

El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç han signat avui un conveni de col•laboració per desenvolupar accions de suport, de formació i d’assessorament a les empreses i autònoms en el marc del pla “Mallorca Reacciona”, el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca de la institució insular. La primera acció coordinada que es durà a terme és la convocatòria de dues línies d’ajuts econòmics directes per a autònoms i microempreses que gestionarà el Departament de Promoció Econòmica de Jaume Alzamora.

En l’acte de firma del conveni, que ha tingut lloc avui migdia a la Cambra de Comerç de Mallorca, Alzamora ha assegurat que “és de justícia que estiguem al costat del teixit productiu per ajudar-lo a adaptar-se a aquesta situació, sortir endavant i reactivar els negocis i l’ocupació”. El conseller ha assegurat que “la nostra màxima preocupació són els autònoms i petites empreses que han hagut de baixar la persiana”.

L’objectiu de la convocatòria del Consell, amb dues línies d’ajuts dotades en total amb 800.000 euros, és donar suport al teixit productiu de Mallorca, constituït en gran mesura per autònoms i petites empreses, protegir-lo i ajudar-lo a minvar l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

La primera línia d’ajuts, dotada amb 500.000 euros, inclou subvencions per a la compra de productes sanitaris, en compliment dels protocols nous d’higiene i de seguretat, com ara material de protecció individual (mascaretes, pantalles facials, gel hidroalcohòlic...), de neteja del local, cartells de senyalització, formació en prevenció de riscs o l’obtenció del segell de ”comerç segur”. L’objectiu principal, que comparteixen el Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç de Mallorca, és, a curt termini, donar suport a l’activitat econòmica, recuperar el teixit productiu i restablir una certa normalitat, possibilitant la reobertura progressiva dels diferents sectors econòmics en les condicions de seguretat sanitària que evitin un repunt de la pandèmia.