2.915 places d’oferta pública d’ocupació de cossos docents per al 2017

La intenció de la Conselleria d’Educació és convocar noves oposicions tant el 2019 com el 2020, amb mil places cada any. Baixar el percentatge de docents interins és un dels requisits indispensables per donar estabilitat al cos docent i garantir la implantació de millores pedagògiques efectives.

El Govern ha aprovat l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2017 corresponent al personal funcionari dels cossos docents no universitaris al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quantificada en un total de 2.915 places, de les quals 212 corresponen a la taxa de reposició i 2.703 a la taxa addicional per a l’estabilitat de l’ocupació.
 


D’aquesta manera, es continua amb el procés que es va iniciar a l’inici de legislatura amb l’aprovació i la reserva de places d’oferta pública d’ocupació de cossos docents amb vista a les properes convocatòries d’oposicions previstes per als pròxims dos anys.
 


La intenció de la Conselleria és convocar noves oposicions tant el 2019 com el 2020, amb mil places cada any. Així, es podrà aprofitar al màxim la disposició de la Llei estatal de pressuposts de 2017, que autoritza les administracions públiques a disposar d’una taxa addicional d’estabilització en els exercicis de 2017, 2018 i 2019 de manera que els índexs d’interinitat puguin baixar a uns termes raonables.
 


A les Illes Balears actualment hi ha un dels percentatges de docents interins més elevat de l’Estat, concretament d’un 37,14 % de mitjana, que correspon a 4.066 docents. L’objectiu de la Conselleria d’Educació i Universitat és fer baixar el percentatge de docents interins fins a arribar aproximadament a un 10 % del total. Això dotaria les plantilles dels centres educatius de més estabilitat, la qual cosa és un dels requisits indispensables per garantir la implantació de millores pedagògiques efectives.