17.000 ciutadans s’han beneficiat d’actuacions del Fons Social Europeu en els últims dos anys

Per a aquestes ajudes s’estan prioritzant els col•lectius més vulnerables com són les persones en risc d’exclusió, les persones amb discapacitat i les persones amb més dificultats d’inserció laboral, com els aturats de llarga durada i els joves. Són actuacions dirigides a la creació d’ocupació de qualitat, la inclusió social i la millora de l’educació i el capital humà.

El Govern ja ha compromès pràcticament la meitat del pressupost del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de les Illes Balears; una inversió que supera els 40 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació i polítiques educatives, del total dels 81 milions previstos per a tot el període de programació 2014-2020.

La dada l’ha destacat el director general de Fons Europeus, Félix Pablo Pindado, qui ha destacat que aquestes ajudes, que subvenciona el Govern amb càrrec als seus pressupostos i la Unió Europea a través del FSE, s’estan executant a bon ritme i estan prioritzant els col•lectius més vulnerables com són les persones en risc d’exclusió, les persones amb discapacitat i les persones amb més dificultats d’inserció laboral, com els aturats de llarga durada i els joves. En total, ja s’han beneficiat 16.839 persones d’aquestes actuacions dirigides a la creació d’ocupació de qualitat, la inclusió social i la millora de l’educació i el capital humà.