Primàries MÉS per Mallorca 2019 #GuanyamElFutur

A MÉS per Mallorca obrim la confecció de les nostres llistes al conjunt dels ciutadans i de les ciutadanes de Mallorca. Et volem representar, i per això volem elegir amb tu les millors persones per a defensar les nostres propostes polítiques al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca.

QUÈ TRIAM?

Dia 9 de juny triarem les persones que ocuparan el primer i segon lloc a les llistes de MÉS per Mallorca per al Parlament de les Illes Balears i per al Consell de Mallorca.

La resta d’ambdues llistes les triarem en un altre procés de primàries obertes a finals d’any; si ara t’inscrius també hi podràs votar.

QUI HI POT VOTAR?

Si ets militant o simpatitzant de MÉS per Mallorca ja formes part del cens per a votar a les primàries.

Si no n’ets militant ni simpatitzant però ets resident a Mallorca, tens més de 16 anys, no formes part de cap altra formació política i estàs d’acord amb els principis de MÉS per Mallorca, et pots inscriure fins el 30 de maig a través del formulari electrònic habilitat o a través del full que et facilitaran a qualsevol de les seus de MÉS per Mallorca o que et podrà fer arribar qualsevol militant que ho hagi sol·licitat a la Comissió de Primàries.

COM ES VOTA?

Dia 9 de juny es podrà votar de forma telemàtica o a les urnes que hi haurà a tots els municipis de Mallorca (consulta les seus i horaris de votació que es publicaran a aquesta web). Si ets afiliat i vols votar via web o a un municipi diferent de l’Assemblea Local en què participes, ens ho has de fer saber abans del 30 de maig; si no ets afiliat, quan t’inscriguis hauràs d’indicar si vols votar via web o a l’urna del teu municipi.

Hi haurà dos processos idèntics per a elegir qui encapçala la llista al Parlament i qui encapçala la llista al Consell.

En tots dos casos has de votar una dona i un home d’entre els que s’hagin presentat com a candidats. Has de marcar la casella «1» per a qui vulguis que ocupi el primer lloc de la llista i la casella «2» per a qui vulguis que n’ocupi el segon lloc.

RECORDA-HO: som una formació feminista, així que no pots votar dos homes ni dues dones, ni tampoc una sola dona o un sol home. L’expressió del teu vot ha de ser igualitari, i per tant paritari.

EM PUC PRESENTAR COM A CANDIDAT/A?

Sí. Si ets afiliat/da de MÉS per Mallorca o no formes part de cap altra formació d’àmbit supramunicipal, només cal que reuneixis l’aval de 50 militants i els presentis a la Comissió de Primàries abans del 30 de maig.

COM PUC SABER QUINS SÓN ELS CANDIDATS I LES CANDIDATES?

Dia 31 de maig es proclamaran les candidatures. A partir de llavors en trobaràs una presentació a aquesta web i podràs assistir als debats que s’organitzin (s’anunciaran a aquest lloc web).

DOCUMENTS

- Full d’inscripció al cens de Primàries de MÉS per Mallorca.
- Full d’inscripció de candidatura.
- Full de recollida d’avals.
- Reglament General de Primàries.
- Reglament Específic de Primàries.