Vidal consulta les entitats per elaborar la llei autonòmica de residus 

Fundació Retorna, el GOB, ALCAIB, Greenpeace, Fundació Deixalles, Amics de la Terra i Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus han dit la seva


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han iniciat avui una roda de contactes amb diferents agents per tal de conèixer el seu parer sobre quins elements hauria de recollir la llei autonòmica de residus que s’ha d’aprovar aquesta legislatura.
 
En aquest context avui han rebut a la Fundació Retorna, el GOB, ALCAIB (Associació de Llicenciats i estudiants de Ciències Ambientals de les Illes Balears), Greenpeace, Fundació Deixalles, Amics de la Terra i Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus.
 
Amb ells s’ha tractat una possible política de retorn d’envasos tot i que la normativa també ha de incloure molts altres aspectes com el compostatge i sempre tenint en compte les particularitats de cada illa.

Cal recordar que des de les institucions on té responsabilitat MÉS per Mallorca s’ha fet feina per deixar sense efecte la importació de residus aprovada pel Partit Popular i com a contrapartida a això es fan passes decidides per una major protecció del Medi Ambient. Un dels exemples de nou model serà la Llei autonòmica per a la gestió sostenible de residus, que forma part dels compromisos als quals es va arribar en el #AcordsPelCanvi i que sempre ha defensat la formació ecologista MÉS.