Vicenç Vidal al costat dels pagesos afectats pel temporal

El BOIB d’aquesta setmana recull una resolució del conseller que permetrà vehicular les ajudes per les pèrdues econòmiques en el camp balear causades pel temporal viscut el mes de gener.

Com a conseqüència dels dos episodis de pluges intenses viscuts en poques setmanes de diferència, el BOIB d’aquesta setmana publica una resolució del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal que reconeix els danys provocats a l’àmbit agrari de les Illes Balears. En aquest sentit, també es reconeix que aquests episodis meteorològics constitueixen un fenomen climàtic advers assimilable a un desastre natural, fet que permet vehicular ajudes per les pèrdues econòmiques causades pels danys en els cultius.

Des del primer moment, Vicenç Vidal es va comprometre a estar devora el sector agrari, tal com ho va fer durant l’episodi de sequera viscut aquest estiu, i a compensar les pèrdues dels pagesos arran dels temporals. Un suport i un compromís al sector agrari que el Ministeri d’Agricultura del govern de l’Estat va refusar assumir negant-se a enviar qualsevol tipus d’ajut al camp balear. Allà "on no ha arribat l’Estat", que només preveu ajudes per a infraestructures, "ho fa la Comunitat Autònoma", ha afirmat el conseller Vidal, qui ha subratllat que "igual que va passar amb la sequera, el Govern està al costat dels pagesos en les inundacions".

Vidal ha explicat que una vegada passades les pluges, els pagesos i l’Administració comencen a ser conscients dels danys reals que han patit especialment hortalisses, cereals i patates. A partir de dilluns s’obrirà un període d’un mes per elaborar un cens d’afectats, amb l’objectiu d’arribar a un coneixement exacte dels danys soferts. Aquest cens constarà de les declaracions que han de fer els damnificats mitjançant l’imprès corresponent, que es pot presentar fins al 21 de març, i que serà indispensable per acollir-se a les ajudes.