Recuperam el Teatre Principal d’Inca, apostam per la cultura com a sector estratègic

MÉS per Mallorca, des del Govern, el Consell i l’Ajuntament d’Inca, impulsa la rehabilitació de l’edifici, que costarà 6 milions d’euros, 3 dels quals provinents dels fons FEDER


El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, i l’Ajuntament d’Inca impulsen conjuntament el nou projecte de rehabilitació del Teatre Principal d’Inca. A la presentació hi han participat aquest dilluns el vicepresident Biel Barceló, la consellera Ruth Mateu i els regidors Antoni Rodríguez (que gestiona l’àrea de Cultura a Inca), Biel Frontera i Alice Weber, entre altres membres dels tres equips de govern.

Cal ressaltar la importància que té per a la ciutat d’Inca la recuperació d’aquest teatre, un projecte que du 10 anys aturat. Des de la Fundació Teatre Principal, l’Ajuntament d’Inca, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, treballen conjuntament per tornar als inquers i les inqueres una infraestructura cultural molt necessària, d’un alt valor arquitectònic i patrimonial.

Biel Barceló ha destacat que des del Govern “hem estat capaços de canalitzar una inversió de 3 milions d’euros de fons europeus per fer possible, en col·laboració amb el Consell i l’Ajuntament, aquesta infraestructura cultural tan necessària per al desenvolupament de la ciutat d’Inca”. El nou projecte de rehabilitació està previst que s’executi en 16 mesos, de manera que, si no hi ha contratemps, al llarg dels primers mesos de 2019 es podria inaugurar la infraestructura.

Des de MÉS per Mallorca tenim clar que la cultura és un sector estratègic per diversificar l’economia i per acostar serveis que redunden en el benestar de la gent. Els ciutadans i ciutadanes d’Inca, i també de la resta de la comarca del Raiguer, podran gaudir de nou d’un espai adaptat a les necessitats actuals, en què es podran tornar a veure projeccions de cine, obres de teatre, concerts i altres espectacles.

Més informació