Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver al costat de les entitats dedicades als malalts de VIH

El president del Consell de Mallorca i la presidenta de l’IMAS visitaren les instal·lacions que l’Associació Siloé té a Santa Eugènia per conèixer la seva tasca amb els malalts del virus de la sida i reafirmar el compromís de MÉS amb les entitats que porten a terme aquesta tasca

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver varen visitar dimarts passat el centre que l’Associació Siloé té a la localitat mallorquina de Santa Eugènia. Allà els va rebre la presidenta de l’associació Gemma Cardona i varen conèixer la tasca de les tècniques Marga Vidal, Marga Valero i Mar García.

El personal de Siloé recordà que les places concertades que disposen els malalts de la sida varen ser una decisió de Fina Santiago (MÉS) quan era consellera del Consell de Mallorca. Els representants del Consell han dinaren amb els usuaris i les tècniques de l’associació refermant el compromís de MÉS amb les entitats dedicades a atendre les persones amb risc d’exclusió.

Aquest centre és un dels recursos que té l’associació dins el seu programa assistencial i es tracta d’una casa d’acollida de 10 places que compta amb residència i centre de dia. A més, l’associació compta amb un pis tutelat a Palma, amb capacitat per a cinc usuaris. La totalitat de les places que gestiona aquesta associació estan concertades amb l’IMAS.

Siloé, és una entitat que treballa des de fa 21 anys amb persones afectades pel VIH/Sida i amb discapacitat. En concret, els seus centres són els únics recursos residencials especialitzats en aquest col·lectiu i tenen com a principal objectiu oferir una llar amb suport professional a persones amb aquesta problemàtica, que es troben en una situació de risc d’exclusió social.