MÉS per Vilafranca organitza una trobada per explicar les ZEPAS

Es tracta de zones especialment importants per la seva presència d’aus i que requereixen una protecció adequada

MÉS per Vilafranca va organitzar aquesta setmana una reunió amb gent interessada per les Zepas. La conselleria de Medi Ambient té pensar declarar vuit noves zones d’especial protecció per a les aus (Zepa). Una d’aquestes Zepas està prevista al Pla de Vilafranca i una altra en el Pla donis Blanquer, a Maria de la Salut. Amb l’objectiu de fer arribar tota la informació sobre les implicacions territorials a la declaració Zepas, MÉS per Vilafranca va convocar una reunió que va comptar amb una multitudinària assistència. El director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, i el director Insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, varen explicar en què consisteix aquesta figura per a la conservació de les aus migratòries i sedentàries.

"Aquesta figura beneficiaria a diverses espècies d’aus marines, rapinyaires i aus estepàries, com l’àguila peixatera, la gavina roja, entre d’altres. El nostre compromís és protegir més, per això ampliarem entre 8.000 i 12.000 hectàrees les zones d’Especial Protecció per a les Aus", afirmà Manera.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha iniciat el procés per revisar i ampliar les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Les ZEPA són espais naturals i seminaturals d’importància per a garantir la conservació de determinades espècies d’aus. En aquests territoris cal assegurar-se que els plans, projectes i activitats que s’hi desenvolupen siguin compatibles amb la conservació de les espècies d’aus.