El Consell de Mallorca fomentarà l’accessibilitat als edificis municipals

Es tracta del projecte impulsat pels consellers de MÉS, Joan Font (Desenvolupament Local) i Margalida Puigsever (IMAS), i, per ara, ja s’han estudiat 552 instal•lacions públiques a municipis de menys de 10.000 habitants

Els consellers de MÉS, Joan Font i Margalida Puigserver, han presentat un projecte de millora dels equipaments municipals en relació a les barreres arquitectòniques. Aquestes mesures faran una illa més igualitària i amb les mateixes oportunitats per a tothom. Cal destacar que es tracta del primer estudi d’aquestes característiques que du a terme la institució i representa una clara aposta pel serveis socials i el municipalisme que defensa el consell de Mallorca presidit per MÉS.

Per ara, s’han estudiat un total de 552 instal•lacions de 37 municipis de l’illa de menys de 10.000 habitants. Més envant, està prevista una segona fase amb els municipis d’entre 10.000 i 15.000 habitants, i continuar avançant fins a aconseguir una visió general del grau d’adaptació de les instal•lacions públiques del conjunt de l’illa. «L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir les condicions bàsiques d’accessibilitat als edificis i equipaments de tota Mallorca, per garantir l’ús públic i la no-discriminació de les persones amb discapacitat», ha explicat el conseller de MÉS i titular del Departament de Desenvolupament Local, Joan Font.

En aquest sentit, la consellera Margalida Puigserver ha manifestat que «l’IMAS, com a institució de referència en matèria de serveis socials a Mallorca, ha de vetllar pel correcte compliment de la Llei per a la millora de l’accessibilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques dels edificis i instal•lacions de la nostra illa». La consellera ha apuntat que «amb la informació obtinguda amb aquest estudi s’elaborarà un mapa d’accessibilitat de Mallorca que gestionarà l’IMAS». Puigserver ha finalitzat apuntant que «amb l’estudi presentat avui feim les primeres passes per acomplir la reivindicació històrica de les entitats de la xarxa d’atenció a persones amb discapacitat de suprimir les barreres arquitectòniques dels edificis i instal•lacions públiques de Mallorca».

Per la seva banda, el conseller Joan Font ha assegurat que «arran dels resultats de l’estudi presentat avui, des del Departament de Desenvolupament Local donarem prioritat als projectes d’eliminació de les barreres arquitectòniques de cara a futures línies d’ajudes per als municipis de Mallorca». Font ha anunciat que el 2017 es durà a terme la segona fase de l’estudi, que analitzarà el grau d’accessibilitat de les instal•lacions públiques dels municipis d’entre 10.000 i 15.000 habitants.