El Consell aprova que Aurora Picornell sigui la nova filla predilecta

Més per Mallorca també ha defensat la Medalla d’Or pel promotor cultural Antoni Torrens i Gost

El Consell de Mallorca ha aprovat avui que la líder sindicalista Aurora Picornell sigui la nova filla predilecta de l’illa. A més d’aquesta distinció, la institució també lliurarà cinc Medalles d’or, entre les quals destaca la d’Antoni Torrens i Gost, defensada per la portaveu de MÉS per Mallorca, Mercè Bujosa.

Respecte al nomenament de filla il•lustre, la portaveu de MÉS Mercè Bujosa ha explicat que «això és bàsic per a nosaltres per una qüestió de dignitat i de democràcia. Aquest reconeixement és per a Picornell, però també per a tota la gent que va lluitar per fer front a un règim il•legítim», que també ha recordat que Aurora fou represaliada durant la Guerra Civil. «És una figura de primer ordre i tenim el deure de reivindicar-la ».

MÉS per Mallorca ha defensat la medalla d’Or de Mallorca pel farmacèutic i dinamitzador cultural Toni Torrens i Gost, ja que es tracta d’una figura cabdal de la recuperació de la cultura popular.

Farmacèutic i promotor cultural, que amb la seva tasca ha fomentat les festes i les tradicions populars de Mallorca, especialment la festivitat de Sant Antoni al barri de Gràcia de Barcelona. En paraules de Bujosa, "Antoni Torrens i Gost és una figura cabdal de la recuperació de la cultura popular que, de vegades arrela, més que en cap altre lloc, en les festes. Es tracta d’un activista de primer ordre", ha explicat la portaveu.

«Volem posar en relleu el llegat que tenim, les nostres tradicions que són molt riques i variades. La qual cosa implica donar a conèixer les persones que ho han fet possible», ha explicat Bujosa.

Els altres premiats amb les distincions del Consell de Mallorca són el grup de recerca en estudis de gènere de la UIB, el centre educatiu CIDE (que celebra el seu 50è aniversari), la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep (que enguany ha fet 110 anys) i l’Associació de persones sordes de Mallorca, pel 75è aniversari.