Consell i Govern destinen 11,1 milions d’euros a finançar els serveis socials bàsics dels municipis de Mallorca

La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern, Fina Santiago, i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han presentat avui un conveni mitjançant el qual els serveis socials bàsics de Mallorca rebran un total d’11.150.413.

Es tracta de la partida més gran que les dues administracions destinaran al manteniment dels serveis socials municipals. "Això suposa un 23% d’increment del finançament respecte a l’any passat, i un 30% en relació amb l’any 2015. Amb aquesta aportació es garanteix el manteniment de l’estructura de la xarxa i dels programes de serveis socials que gestionen els ajuntaments de l’illa", han explicat Santiago i Puigserver, per recalcar el compromís i l’esforç del Govern i del Consell de Mallorca respecte als serveis socials dels ajuntaments després d’"una estratègia política de l’anterior govern de no enfortir els serveis socials comunitaris".

El conveni presentat avui per les dues conselleres és el fruit de la col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’IMAS, i permetrà finançar els serveis, l’estructura i les prestacions que ofereixen a Mallorca els serveis socials comunitaris bàsics, que són els que gestionen les entitats locals, siguin ajuntaments o mancomunitats. Segons la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, "més d’un 90% dels municipis veuran incrementades les aportacions, i la resta les mantindran" gràcies a l’aportació extraordinària d’enguany de la institució insular.