BARCELÓ: "La llei establirà per primera vegada un sostre de places turístiques"

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha explicat la llei del lloguer turístic i l’establiment d’un sostre de places a diversos municipis com Montuïri, Inca o Algaida, entre d’altres.

El vicepresident Biel Barceló ha participat en diversos encontres per explicar les mesures a l’àmbit del model turístic i, especialment, l’avantprojecte de la llei de Lloguer Turístic. Barceló ha visitat, entre altres, els pobles de Vilafranca, Montuïri, Inca, Porreres, Valldemossa, Algaida, Arta, Petra, Porreres, Esporles i Llucmajor.

Durant els encontres, Biel Barceló ha exposat les línies generals que impulsen l’acció del Govern en matèria turística i, més especialment, en relació a l’impuls d’un nou model econòmic, basat en la diversificació i la sostenibilitat, orientat a la creació de llocs de feina de qualitat. Ha explicat especialment el procés d’elaboració de l’avantprojecte de llei de regulació del lloguer turístic. S’ha marcat com a objectius la redistribució dels beneficis del turisme, la sostenibilitat (entesa des dels punts de vista mediambiental, econòmic i sociocultural) i l’accés a l’habitatge en condicions dignes.

«La llei establirà per primera vegada un sostre de places turístiques, i posarà ordre en el fenomen del lloguer turístic. Els objectius són: redistribuir els beneficis del turisme, avançar cap a la sostenibilitat, entesa des dels punts de vista mediambiental, econòmic i sociocultural, i garantir l’accés a l’habitatge en condicions dignes», ha explicat el vicepresident del Govern.

Els participants han exposat els seus punts de vista en relació a la política econòmica i turística en general, i a la regulació del lloguer turístic i a l’establiment d’un sostre de places turístiques en particular. El debat amb el vicepresident ha resultat enriquidor, i ha mostrat la diversitat de perspectives i propostes dels diferents pobles
El vicepresident Barceló ha valorat positivament els comentaris dels diferents municipis, i ha afirmat que les al·legacions presentades les darreres setmanes a l’avantprojecte de llei contribuiran a millorar el text, que també s’haurà de tramitar al Parlament després de ser aprovat pel Consell de Govern.