Antoni Noguera: "L’accés a l’habitatge és el repte de la ciutat del present i del futur"

Aquesta setmana s’han celebrat les dues sessions plenaries del Debat de l’Estat de la Ciutat

El Ple ha aprovat el 61% de les propostes de resolució presentades pels grups municipals


Durant aquest dimarts i dimecres, dia 16 i 17 de maig, s’han celebrat les dues sessions del Debat de l’Estat de la Ciutat a la sala de plens de l’Ajuntament de Palma. Durant el primer dia, el portaveu de MÉS per Palma i regidor de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha intervingut en el torn de rèplica dels grups municipals. Al seu discurs, Noguera ha fet èmfasi a l’objectiu de la ciutat, que ha de ser passar de l’1 al 10% de reserva de sòl per a habitatge públic perquè "l’accés a l’habitatge no és només una prioritat per a la meva Àrea, o aquest govern, sinó que és el repte de la ciutat del present i del futur. Un objectiu comú". Així mateix, el portaveu també ha qüestionat el model de turisme actual i ha insistit que la finalitat ha de ser aconseguir un model sostenible "i l’actual no ho és", ha dit. Palma no té un sostre de places, és a dir, no sabem quantes persones hi ha a la nostra ciutat. "La nova llei de turisme és ben necessària", ha afegit Noguera. El regidor ha conclòs que, pel que fa al turisme, "ens basam en dades objectives per a prendre decisions encertades i valentes".

El Debat de l’Estat de la Ciutat també ha estat l’escenari per parlar dels projectes de la regidoria de Noguera, que "són per a benefici de tota la ciutat", ha marcat. Can Ribas, les cases de Son Ametler i el Bosc urbà són alguns dels projectes que el portaveu ha fet referència i que estan inclosos en el PGOU que dibuixarà la Palma dels propers 15-20 anys. Finalment, Noguera ha destacat que "amb corresponsabilitat i objectivitat hem d’aconseguir una Palma més justa, resilient, saludable, creativa i, sobretot, més estimada".

Propostes per a millorar l’estat de Palma

Durant la segona sessió del Debat de l’Estat de la Ciutat s’han debatut un total de 67 propostes de resolució, 20 presentades pel grup municipal de Ciutadans, 24 pel Partit Popular i 23 per part de l’equip de Govern (PSIB-PSOE, MÉS per Palma i Podem Palma).

El debat s’ha estructurat en quatre blocs. Així,primer s’han debatut les propostes de temes municipals relacionats amb Comptes, Economia i Recursos Humans; posteriorment s’han tractat les qüestions sobre Serveis a la Ciutadania; acte seguit sobre Urbanisme i Medi Ambient i finalment, s’han debatut propostes relacionades amb Vigilància de la Contractació, Infraestructures i Desconcentració Territorial. Del total de les 67 propostes presentades, s’han aprovat fins a 41 propostes, el que suposa un 61% del total. D’aquestes, un total de 31 han estat aprovades per unanimitat. El ple ha rebutjat 26 propostes.