Antoni Noguera: "80 anys després a Palma tornarà a haver-hi un batle republicà"

Uns 300 simpatitzants de MÉS per Mallorca celebren l’u de maig a Campanet reivindicant el present i mirant el futur


Com cada any MÉS per Mallorca ha celebrat l’1 de maig, dia de la classe treballadora reivindicant aquesta data de lluita, enguany amb uns 300 simpatitzants a l’ermita de Campanet. "No hi ha un país digne si no hi ha feina per a tothom", ha assenyalat el coordinador de la formació David Abril qui ha recordat que el 90% de les feines que es creen actualment són temporals i el 40% només tenen una durada d’un mes. I també ha criticat que les dones encara cobren un 20% menys per fer la mateixa feina que els homes. Abril posteriorment ha remarcat la feina feta durant aquests dos darrers anys de legislatura amb polítiques d’esquerres que defensen els drets, la igualtat, la defensa del territori i la sostenibilitat econòmica.

La també coordinadora de la formació, Bel Busquets ha destacat que la força de MÉS per Mallorca és la seva militància. "Amb el seu compromís és possible dur endavant el projecte de construir unes Illes més sobiranes, més socials i més sostenibles". Busquets ha posat de manifest que ara la formació és "més forta que mai, i que les complicacions que es puguin presentar, les resoldrem i les guanyarem". La coordinadora ha recordat que en poc més d’un mes el futur balte de Palma serà Antoni Noguera, el que permetrà dur endavant les polítiques progressistes i valentes a Palma que des de la formació s’impulsen.

Noguera a la seva intervenció ha assenyalat que "serà una fita històrica. 80 anys després tornarà a haver-hi un batle republicà". A la vegada ha remarcat la necessitat de MÉS per Mallorca. "Som una eina imprescindible de transformació. L’única opció per empoderar un país que es diu Illes Balears". Noguera també ha posat damunt la taula que per construir una Palma alternativa, moderna, europea i sobretot d’esquerres calen polítiques valentes. En aquest sentit ha coincidit amb el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat qui ha defensat la feina feta de la formació ecosobiranista sense por de perjudicar a les persones que només pensen en obtenir beneficis propis i no volen protegir el territori. "Aquesta gent no es quedarà a ca seva de mans creuades", ha dit Ensenyat, qui ha encoratjat a militants, simpatitzant i càrrecs a continuar fent feina amb el compromís i la implicació que caracteritza la formació ecosobiranista. Biel Barceló també ha aprofitat per reivindicar el projecte. "Tenim una gent que fa feina en els pobles, en els barris en les ciutats, que ho fa pel país. No hem de perdre de vista la bona feina que fa la militància i també els càrrecs i que permet tirar endavant molts projectes"

Al dinar de l’u de maig els càrrecs i la militància han agraït a la batlessa de Campanet, Magdalena Solivelles l’organització de l’acte i també amb un emotiu aplaudiment s’ha agraït la feina feta a Ruth Mateu i també a les persones que formaven part del seu equip a la conselleria i que ara juntament amb Mateu passen a ser militants de base defensant el projecte de MÉS per Mallorca.